Διακόσμηση: Σαν καινούργιο!

photoΣαν καινούργιο!

Ήρθε η ώρα να φρεσκάρετε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία αλλά ούτε και να ταλαιπωρηθείτε; Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Προτιμήστε κάποια οικολογική μπογιά που δεν μυρίζει και είναι απολύτως ασφαλής ακόμη και για τα μικρά παιδιά.

Σκεφτείτε καλά την απόχρωση, ειδικά αν ο χώρος σας είναι μικρός και σκοτεινός, όπου οι σκούρες αποχρώσεις θα τον αδικήσουν.

Για να υπολογίσετε σωστά την ποσότητα του χρώματος, ο εμπειρικός κανόνας είναι πως ένα κιλό χρώμα καλύπτει περίπου 6 τ.μ. τοίχου.

Το ταβάνι είναι προτιμότερο να μένει πάντα λευκό. Αν παρόλα αυτά θέλετε να το βάψετε, καλό είναι να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Εφοδιαστείτε με αρκετά μέτρα χαρτοταινία για να καλύψετε με αυτή τις ενώσεις με τα γύψινα, με το ταβάνι, τις κάσες, τους διακόπτες και τα σοβατεπί του χώρου, ώστε να μην χρειαστεί να τρίβετε μετά για ώρες ώστε να φύγουν οι μπογιές. Ντύστε όλο το δάπεδο με ειδικό χαρτί οντουλέ ή με νάιλον για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Αν οι τοίχοι σας έχουν τρύπες από κάδρα ή γενικώς ανομοιομορφίες, χρησιμοποιήστε στόκο για να τις καλύψετε, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Αφού στεγνώσει περάστε τα σημεία με γυαλόχαρτο ώστε να γίνουν εντελώς λεία.

Ξεκινήστε το βάψιμο από τις γωνίες αλλά και τα σημεία ένωσης του τοίχου με το δάπεδο και το ταβάνι, όπου θα χρησιμοποιήσετε πινέλο. Συνεχίστε με το βάψιμο του υπόλοιπου τοίχου που θα γίνει με ρολό. Εφοδιαστείτε με ένα πολύ λεπτό, ειδικό ρολό για να βάψετε τόσο τα σώματα του καλοριφέρ (αν θέλετε) όσο και πίσω από αυτά.