Μετακόμιση με σύστημα!

photo Μετακόμιση με σύστημα!

Έχετε βρει το νέο σας σπίτι, έχετε ήδη κανονίσει τις λεπτομέρειες με τον καινούριο σας ιδιοκτήτη, έχετε κλείσει τη μεταφορική που θα σας βοηθήσει και μένει μόνο να ξεκινήσετε το δύσκολο και χρονοβόρο πακετάρισμα. Οι παρακάτω έξι χρυσοί κανόνες θα σας βοηθήσουν να τα πάρετε όλα πακέτο χωρίς απώλειες και το κυριότερο αποφεύγοντας το ατέλειωτο κυνήγι του χαμένου θησαυρού μόλις φτάσετε στο νέο σας σπίτι.

Προσοχή στο κουτί. Κάθε κουτί δεν είναι για όλα τα πράγματα. Για τα πιο βαριά προτιμήστε μικρότερες κούτες και αφήστε τις μεγαλύτερες για τα ελαφρύτερα. Οι τεράστιες κούτες με βαρύ φορτίο θα σας παιδέψουν στη μετακόμιση και αποτελούν τον Νο1 «ύποπτο» για απώλειες.

Ζητήματα χωροταξίας. Τα πιο βαριά αντικείμενα θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της κούτας και τα πιο ελαφριά στο πάνω. Είναι επίσης σημαντικό να γεμίζετε τα κενά με πετσέτες, χαρτιά συσκευασίας, εφημερίδες ή ακόμη και παλιά ρούχα για να αποφύγετε τις ζημιές.

Για να μην τα σπάσετε. Τα πιο δύσκολα αντικείμενα στη μετακόμιση είναι τα σερβίτσια της κουζίνας. Τοποθετήστε τα πιάτα κάθετα, τυλίγοντάς τα ένα ένα με χαρτί ανά πεντάδες με πλαστικό με φυσαλίδες. Στα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στα πακέτα χρησιμοποιήστε χαρτί. Στην ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε σε φλιτζάνια και μπολ. Όσο για τα ποτήρια, βάλτε τα σε διαφορετικές κούτες και τυλίξτε τα ένα ένα με άφθονο χαρτί.

Καλέστε ενισχύσεις. Οι κούτες μπορεί να είναι ανθεκτικές όμως χρειάζονται και λίγη βοήθεια. Χρησιμοποιήστε ταινία αμπαλάζ όχι μόνο στο πάνω μέρος τους. Τυλίξτε με αυτή γύρω γύρω τα κουτιά δίνοντας έμφαση στα σημεία που ασκείται μεγάλη πίεση και διευκολύνοντας τη μετακόμιση.

Η φάση της απογραφής. Η μετακόμιση χρειάζεται οργάνωση. Λίγη σωστή οργάνωση στο πακετάρισμα θα σας εξοικονομήσει αφάνταστο χρόνο στη συνέχεια. Μην ανακατεύετε στην ίδια κούτα αντικείμενα από διαφορετικά δωμάτια και γράψτε πάνω της τόσο το περιεχόμενό της καθώς και το δωμάτιο στο οποίο προορίζεται. Αν δεν θέλετε να «καρφωθείτε» στους μεταφορείς μπορείτε να αριθμήσετε τις κούτες και να φτιάξετε μια αναλυτική λίστα σε ένα κομμάτι χαρτί.