Εξωτική οικολογική διακόσμηση

photoΕίναι πατέρας και κόρη και έχουν αφιερωθεί στις οικολογικές πρακτικές. Είναι η ομάδα του Workroom από τη Νέα Ζηλανδία και όλες οι κατασκευές τους, έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι κατασκευάζονται από φυσικά υλικά που αντέχουν στο χρόνο.
Χρησιμοποιούν ανόμοια υλικά όπως το ανακυκλωμένο ξύλο της Νέας Ζηλανδίας μαζί με τοπικά ξύλα και υλικά όπως τα Matai, Tawa, Kauri, Rimu, και οι λακαρισμένες επιφάνειες.
Αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα που χρειάζεται να δούμε εκτός από την ομορφιά των επίπλων. Είναι τα ζητήματα της στροφής προς την  οικολογική ή φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή. Καθώς το κλίμα αλλάζει όλο και περισσότεροι πελάτες θα ασχολούνται με την προέλευση των υλικών και την διαδικασία της κατασκευής των προϊόντων που σκέφτονται να αγοράσουν. Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες στο κόσμο θα έπρατταν σοφά αν άρχιζαν να ακολουθούν πρακτικές ανάλογες με την Workroom.

Ιδέα: Οι ελληνικές μικρές βιομηχανίες και βιοτεχνίες επίπλων και αντικειμένων που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε επίπεδο κόστους τις μεγάλες του εξωτερικού έχουν μια πολύ καλή επιχειρηματική ευκαιρία. Αν αρχίσουν άμεσα να διαφοροποιούν την παραγωγή τους ακολουθώντας πρακτικές οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας ανάλογα υλικά και διαμορφώνοντας όλο το marketing concept των προϊόντων τους γύρω από την οικολογική συνείδηση των πελατών τους καταναλωτών, θα είχαν μια πολύ καλή αγορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Έξυπνα σχέδια, καλή κατασκευή, οικολογική μέθοδος παραγωγής, ίσως είναι μια πολύ καλή επιχειρηματική ευκαιρία!


photo

 

photo

 

photo