Τέχνη από την Κούβα και τη Λατινική Αμερική

Όταν πριν μερικά χρόνια είχα πάει Σαββατοκύριακο στα Χανιά σε μια βόλτα στην πόλη είδα ένα κατάστημα με πίνακες ζωγραφικής πολύ διαφορετικό απ΄ τα άλλα που έχω δει. Οι πίνακες ήταν διαφορετικοί, ζωντανοί, με έντονα χρώματα και τεχνοτροπίες που δύσκολα συναντάς σε ευρωπαϊκή πόλη.
Το Rouzaza είναι μια ιδέα που υλοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2004. Ο στόχος ήταν η προβολή της κουλτούρας των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ιδιαίτερα της Κούβας στην Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια που την χαρακτηρίζει το μεράκι.
Το Rouzaza ταξιδεύει σε αυτές τις χώρες αναζητώντας αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν την κουλτούρα της κάθε περιοχής.
Η ιδιαιτερότητά των πινάκων είναι ότι σε σημαντικό ποσοστό μας δείχνουν την ζωή και την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, προβάλλοντας έτσι την κουλτούρα των λαών.
Οι άνθρωποι του Rouzaza έρχονται σε προσωπική επαφή με τους ζωγράφους, και ενημερώνονται για τις τεχνοτροπίες, τα υλικά και τα θέματα που απεικονίζονται στους αντιπροσωπευτικότερους πίνακες ζωγραφικής της κάθε χώρας.
Τους πρωτότυπους αυτούς πίνακες μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε σε πολύ καλές τιμές στο www.rouzaza.com.
Ένα είναι βέβαιο, θα φέρουν άλλον αέρα σε όποιο χώρο και αν αποφασίσετε να τους τοποθετήσετε.

photo

Ζωγράφος: Abel Garcia Matos λάδι σε καμβά διαστάσεις 117 Χ 73 CM

photo

Ζωγράφος:Efren Rodriguez Torres, λάδι σε καμβά, διαστάσεις 130 X 85 CM

photo

Ζωγράφος:Daniel Roca, λάδι σε καμβά, διαστάσεις 107 Χ 76 CM

photo

Ζωγράφος:Juan Carlos, μικτή τεχνική σε καμβά, διαστάσεις 79,5 Χ  99 CM

photo

Ζωγράφος:Efrain Rodriguez Torres, λάδι σε καμβά, διαστάσεις 90 X 117 CM