Μεταμόρφωσε ένα αδιάφορο άλμπουμ φωτογραφιών!

photo

Αν είχες μερικές λινές πετσέτες που είτε έπεσε πάνω τους κάποια κόκκινη σάλτσα, είτε κάποιες μπήκαν στο πλυντήριο με κόκκινες κάλτσες και αχρηστεύτηκαν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες έμειναν, για να καλύψεις με αυτές ένα ή περισσότερα άλμπουμ φωτογραφιών και να τους δώσεις όμορφη όψη.

Θα χρειαστείς: μια σιδερωμένη πετσέτα, μια κορδέλα με πλάτος περίπου ένα εκατοστό και ψαλίδι και κόλλα για χειροτεχνίες.

Πως θα το κάνεις: άπλωσε την πετσέτα ανάποδα. Τοποθέτησε επάνω της ανοιχτό το άλμπουμ και κόψε γύρω - γύρω την πετσέτα αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών. από κάθε πλευρά.

Ρίξε μερικές σταγόνες κόλλα κατά μήκος της μιας από τις μακρύτερες πλευρές του άλμπουμ, στο εσωτερικό του εξωφύλλου. Δίπλωσε το ύφασμα και πίεσε το για περίπου ένα λεπτό πάνω στη κόλλα μέχρι να στεγνώσει. Επανέλαβε την διαδικασία από κάθε πλευρά και για τις υπόλοιπες πλευρές.

Πρόσεξε κατά τη διαδικασία να μην τεντώσεις πολύ το ύφασμα ώστε να κλείνει το άλμπουμ αφού θα το έχεις κολλήσει.

Στη συνέχεια κόψε 4 κομμάτια κορδέλα στο μήκος της κάθε πλευράς του άλμπουμ με γωνία 45 μοιρών σε κάθε τελείωμα ένωσης και κόλλησε την πάνω από το ύφασμα σε κάθε πλευρά. Κόλλα πρώτα τις μακρύτερες και μετά τις κοντύτερες. Πρόσεξε την ποσότητα της κόλλας να μην ξεχειλίσει από την άκρη της κορδέλας.

Το άλμπουμ σου είναι έτοιμο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης τραπεζομάντιλα ή σεντόνια.