Το βιομηχανικό σπίτι μιας οικογένειας στην εξοχή!

Ή πως φτιάχνεις ένα λειτουργικό σπίτι ενώνοντας τρία container!

Αν θα παρατηρήσει κανείς τη δουλειά του studio Franz Architekten θα δει ότι συμπεριλαμβάνει κυρίως εργασίες βιoμηχανικών κτηρίων, ή γενικώς κτηρίων εργασίας, γραφείων κλπ.

Αυτό το σπίτι που το αποκαλείται Streckhof Reloaded είναι η μεταφορά - διασκευή της ιδέας της βιομηχανικής κατασκευής που θα βλέπαμε σε μια αποθήκη στην διάσταση της κατοικίας.

Επεκτείνεται σε ένα επίπεδο και περιλαμβάνει τα πάντα όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας. Αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίσματα που το καθένα έχει το σχήμα ενός container, σαν αυτά που μεταφέρουν τα εμπορεύματα, τα οποία ενώνει ένας νοητός διάδρομος από ξύλο και γυαλί.

Στο πρώτο τμήμα που είναι κοντά στο δρόμο στεγάζονται η είσοδος με την ξύλινη ράμπα που την οριοθετεί, τα parking και οι αποθήκη.

Στο δεύτερο τμήμα στεγάζεται η κουζίνα το σαλόνι και η τραπεζαρία και στο τρίτο που είναι και το πιο απομακρυσμένο από το δρόμο, τα υπνοδωμάτια.

Ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κτίσμα έχει τοποθετηθεί η βεράντα, με την πισίνα στην οποία υπάρχει πρόσβαση από την κουζίνα, το σαλόνι, τον γυάλινο διάδρομο και την μάστερ κρεβατοκάμαρα.

Η κουζίνα έχει τον δικό της λαχανόκηπο ακριβώς έξω από την πόρτα της και σε κάθε πλευρά του σπιτιού μεγαλώνουν αμπέλια τα οποία είναι το χόμπι του ιδιοκτήτη και τα καλλιεργεί για να παράγει το κρασί του.

Κατασκευαστικά, οι τοίχοι είναι χτισμένοι με τούβλο και έχουν επενδυθεί με μόνωση και ειδική πρόσοψη από ακρυλικό γυαλί. Η οροφή έχει συναρμολογηθεί από προκατασκευασμένα ξύλινα πάνελ, με μια επικάλυψη ειδικής μεμβράνης.

Το σπίτι διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση και θερμαίνετε με τη βοήθεια της γεωθερμίας. Ο αέρας ανανεώνεται με σύστημα ελεγχόμενης ανανέωσης και η πισίνα θερμαίνεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ, που είναι τοποθετημένα στην οροφή.

 

photo

 

photo

 

photo

 

 

photo

 

photo

 

 

photo

 

photo