Το ζεστό καθιστικό

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας θα θέλαμε να κάνουμε μία αλλαγή στο σπίτι, αλλά το budget δυστυχώς δεν το επιτρέπει. Μειωμένο αισθητά μας κάνει να σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο την κάθε αλλαγή. Γι' αυτό αφήστε τα χρήματα στην άκρη και απλώς χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας. Μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές που κοστίζουν ελάχιστα μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι μας και να αλλάξουν τη διάθεσή μας. Άλλωστε τώρα το χειμώνα περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Ας είναι τουλάχιστον έτσι όπως μας αρέσει.

Τα χρώματα του χειμώνα: Οι κλασικές αξίες των φθινοπωρινών αποχρώσεων δεν λείπουν και φέτος από την πρώτη γραμμή των επιλογών μας: κίτρινο, πορτοκαλί, καφέ και κόκκινο, καθώς και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις εγγυώνται να χαρίσουν  τη θαλπωρή και τη γήινη αίσθηση που χρειάζεται το σπίτι μας, ενώ ένα ακόμη χρώμα που προτείνεται πολύ για την φετινή σεζόν είναι το κοραλί.

 

Tip: Μην πετάτε τίποτα. Ακολουθήστε την έννοια της ανακύκλωσης και κοιτάξτε με προσοχή τα πράγματα που έχετε στην αποθήκη. Είναι σίγουρο πως εάν τα ξαναδείτε με άλλο μάτι, μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

 

-Δημιουργήστε έναν ωραίο θέμα στον τοίχο πάνω από τον καναπέ, χρησιμοποιώντας όλα τα κάδρα που έχετε, ακόμη και εάν αυτά έχουν διαφορετικές κορνίζες. Ξεκινήστε από την πλάτη του καναπέ και επάνω. Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με οικογενειακές φωτογραφίες ιδιαίτερα εάν είναι ασπρόμαυρες.  Αυτή η ιδέα δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ στο χώρο και δημιουργεί την απαραίτητη θαλπωρή που χρειάζεται το καθιστικό.

 

photo

 

-Φτιάξτε μία μικρή σύνθεση από βιβλία που αγαπάτε και τοποθετήστε τα στο κεντρικό τραπέζι του σαλονιού σαν διακοσμητικά. Η επιλογή των βιβλίων από μόνη της αντικατοπτρίζει το στυλ σας αλλά και την προσωπικότητά σας.

 

photo

 

-Τα λουλούδια βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας μέσα στο  σπίτι. Βάζα με λουλούδια είναι ότι πιο όμορφο για το χώρο σας. Κάθε φορά που θα τα αλλάζετε να είσαστε σίγουρη ότι θα αλλάζει και η διάθεσή σας.

 

photo

 

-Αντικαταστήστε τις καλοκαιρινές κουρτίνες με πιο «βαριά» υφάσματα, που δίνουν χειμερινό τόνο στο δωμάτιο. Για να μην αγοράζετε καινούργιες, προσθέσετε απλά μια φάσα της αρεσκείας σας από άλλο ύφασμα στο κάτω μέρος της κουρτίνας. Έτσι φαίνεται σαν σχέδιο, έχετε τη δυνατότητα να την αφαιρέσετε όποτε θέλετε (αρκεί να μην κόψετε την κουρτίνα!) και θα δώσει άλλο χρώμα στο χώρο.

 

-Χρησιμοποιήστε την παλιά καρέκλα της γιαγιάς. Μια ξεχασμένη πολυθρόνα μπορεί να δέσει πολύ όμορφα σε ένα μοντέρνο χώρο. Άλλωστε το mix & match  όταν γίνεται σωστά μπορεί μόνο στυλ να προσφέρει.

 

-Ντύστε το καθιστικό σας με καλύμματα σε γήινους τόνους. Παλιά υφάσματα που σας έχουν περισσέψει μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν καινούργιες θήκες για μαξιλαράκια ή ακόμη και να χρησιμοποιηθούν ως ρηχτάρια στους καναπέδες αλλάζοντας το χρώμα τους αλλά και προστατεύοντάς τους από φθορές.

 

photo

 

-Φτιάξτε το δικό σας coffee table χρησιμοποιώντας απλά στίβες από περιοδικά. Στο επάνω μέρος τοποθετήστε ένα κομμάτι γυαλί για να φτιάξετε την επιφάνεια.

 

-Ακόμη και μικρές αλλαγές, όπως να αντικαταστήσετε τα διακοσμητικά στο μπουφέ σας ή στην κονσόλα σας με άλλα, μπορούν να δώσουν στο χώρο διαφορετική αίσθηση.

 

Φωτισμός
Την μεγάλη διαφορά στην διακόσμηση ενός χώρου μπορεί χωρίς αμφιβολία να κάνει ο φωτισμός, καθώς αναδεικνύει τις αποχρώσεις, τις υφές των επίπλων και την ατμόσφαιρα που θέλετε να επιτύχετε.

Αν διαθέτετε ήδη φωτιστικά, επιτραπέζια ή δαπέδου, μπορείτε να αλλάξετε την «φωτιστική ρουτίνα» απλώς αντικαθιστώντας τα «καπέλα» τους με νέα, που επιτυγχάνουν μαλακό φωτισμό, με εκείνη την χρυσαφένια υφή που δημιουργεί την αίσθηση ενός ασφαλούς, cozy χώρου στον οποίον μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να πιείτε έναν ζεστό καφέ χαζεύοντας από το παράθυρό σας τη βροχή...