Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στουτγάρδης - Γερμανία

Η πρόταση ενός αρχιτέκτονα από την Κορέα του Eun Young Yi's επιλέχθηκε το 1999 από 235 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, ως το σχέδιο για τη νέα κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης της Στουτγάρδης.


Ο Yi έχει δημιουργήσει ένα μονολιθικό κύβο με δύο ορόφους υπόγειο και εννέα ορόφους παραπάνω. Ουσιαστικά όλο το κτίριο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι λευκό. Τα κύρια πατώματα της βιβλιοθήκης συνδέονται με ανοιχτές σκάλες και τα βιβλία είναι παραταγμένα στα εξωτερικά τοιχώματα του κάθε ορόφου.Ως ένα δροσερό νεύμα του γεγονότος ότι το κτίριο είναι μια αποθήκη των λέξεων, η λέξη «βιβλιοθήκη» είναι γραμμένη σε τέσσερις γλώσσες στους εξωτερικούς τοίχους. Στο βόρειο τοίχο στα γερμανικά (στην τοπική γλώσσα), στο Δυτικό στην αγγλική γλώσσα, Νότια στην αραβική γλώσσα (τη γλώσσα της αρχαίας γνώσης και της αδελφής πόλης της Στουτγάρδης, Cairo) και Ανατολικά στα κορεάτικα (μητρική γλώσσα του Yi).


Η εταιρεία Yi εδρεύει στην Κολωνία και τη Σεούλ. Το έργο της περιλαμβάνει δημόσια έργα που περιλαμβάνουν μουσεία, πανεπιστήμια, γραφεία και σχέδια πόλης.

 

 

photo

 

photo

 

photo

 

photo