Επιχείρηση πιάτο

photo Επιχείρηση πιάτο

Όλη η καθαριότητα της κουζίνας περνάει από το νεροχύτη. Είναι λοιπόν σημαντικό να είναι μαζεμένος και πεντακάθαρος ώστε να αποκλείσετε τις πιθανότητες ανάπτυξης βακτηριδίων που μπορεί να εξαπλωθούν σε όλη την κουζίνα. Τρεις απλές καθημερινές συνήθειες θα σας δείξουν τον τρόπο.

-Μην χρησιμοποιείτε σφουγγάρια ή συρματάκια μετά το πλύσιμο ή το κόψιμο των κρεατικών ή των ψαριών στο νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό βουρτσάκι που θα επιστρατεύετε αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά.

-Πλένετε τις βούρτσες, τα σφουγγάρια και τα συρματάκια μέσα στο πλυντήριο των πιάτων κάθε μέρα. Οι οσμές είναι ο δείκτης των αυξανώμενων βακτηριδίων. Αν δεν έχετε πλυντήριο βάζετέ τα σε καυτό νερό.

-Το σιφόνι είναι η συνέχεια του νεροχύτη σας και αυτό σημαίνει πως αν δεν είναι καθαρός μπορεί να μεταφέρει μικρόβια και σε αυτόν. Κάθε εβδομάδα καθαρίζετε το σιφόνι και ρίξτε σε αυτό μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε μισό λίτρο νερό.